Naci Görür’den İstanbul’a yeni uyarı: Nüfusunun üçte biri göçük altında kalabilir

Naci Görür’den İstanbul’a yeni uyarı: Nüfusunun üçte biri göçük altında kalabilir
Yayınlama: 30.04.2023

Prof. Dr. Naci Görür, önlem alınmaması halinde olası depremde İstanbul’un nüfusunun üçte birinin göçük altında kalabileceğini söyledi. “Türkiye duraklar. Ekonomik bağımsızlığını kaybeder” diyen Görür, “Komplo teorisi değil bu” ifadelerini kullandı.

Bilim akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depremi konusunda yeni bir uyarıda bulundu. Görür, önlem alınmazsa İstanbul nüfusunun üçte birinin göçük altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

NTV’ye konuşan Görür, beklenen büyük Marmara depreminin gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığını bitirecek bir yıkımın yaşanabileceğini belirterek, “Komplo teorisi gibi bir şey değil bu” dedi.

100 bin yapının göçeceğini ifade eden Görür, bu yapıların 1 milyon daireye eşit olduğunu ve her dairede beş kişinin bulunduğu varsayımıyla 5 milyon insanın doğrudan etkileneceğini söyledi.

“Marmara depremi olduğu takdirde Marmara bölgesi ekonominin çarkları durur. Marmara bölgesi diz üstü çöker” diye konuşan Görür, şu ifadeleri kullandı: “Marmara bölgesi diz üstü çökerse Türkiye durur nefesi kesilir. Çünkü Türkiye’nin ekonomi, ticaret ve üretim özelliklerinin can damarı Marmara bölgesidir. O zaman Türkiye duraklar. Ekonomik olarak bağımsızlığını kaybeder.”

Görür, şehirlerin hızla depreme dirençli hale getirilmesi için adımlar atılması gerektiğini söyleyerek “Eğer bu ülkenin insanları bu topraklarda ebediyyen yaşayacaklarsa depremde yıkılmayacak ayakta duracak. Bir dakikada onbinlerce insanını kaybetmeyeceği yerleşim alanlarını oluşturmak zorunda” dedi.