Polis tecavüzü kınayan pankartı yasaklayınca HDP’li vekil pankartı kendine sararak açıklama yaptı

Polis tecavüzü kınayan pankartı yasaklayınca HDP’li vekil pankartı kendine sararak açıklama yaptı
Yayınlama: 17.07.2020

Batman’ın Beşiri İlçesi’nde uzman çavuş M.O.’un  18 yaşındaki kadına tecavüz etmesinin ardından kadın intihar girişiminde bulunmasına ilişkin HDP Batman İl Örgütü ve TJA Basın açıklaması gerçelştirdi.

Polisin “Dün Şırnak, bugün Batman, yarın neresi?”, ”Taciz, tecavüz ve istismara sessiz kalma” ve #SusmaBatman” sloganlarının yazılı olduğu pankartının açılmasına izin vermediği Batman’daki açıklamada konuşan HDP’li Feleknas Uca, “Sessiz kalmayacağız. Üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Batman’ın Beşiri İlçesi’nde uzman çavuş M.O.’un  18 yaşındaki kadına tecavüz etmesinin ardından kadın intihar girişiminde bulundu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca ve HDP’li yöneticiler, kadının ailesini ziyaret etti. Ardından yaşananlara tepki göstermek amacıyla HDP Batman İl Örgütü binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube yöneticileri katıldı. 

Pankarta izin verilmedi

Açıklamada HDP imzalı “Dün Şırnak bugün Batman, peki yarın? Taciz, tecavüz ve istismara sessiz kalma. #SusmaBatman” yazılı pankart açılmak istendi, fakat polisin, “Olay Batman’da yaşanmadı, kenti kötülüyorsunuz” gerekçesiyle izin vermedi. Bunun üzerine HDP’li vekil Uca, pankartı kendine sararak “Elbise olarak giyeceğim, üstümden de çıkaracak mısınız? Maden buna karşısınız, buyurun gelin açıklamayı birlikte yapalım” diyerek tepkisini gösterdi. Pankart açıklama boyunca Uca’nın bedenine sarılı kaldı. 

‘Batman halkı ayağa kalkmalı’  

Polis çevrede yoğun güvenlik önlemi alırken, soruşturmanın hala devam ettiği gerekçesiyle “Dün Şırnak, bugün Batman, yarın neresi? Tacize ve tecavüze karşı sessiz kalma. sesizkalmabatman” yazılı pankartın açılmasına izin vermedi. HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, pankartın açılmasına izin verilmemesine tepki göstererek “Biz sessiz kalmayacağız. Biz halkımıza sahip çıkacağız. Batman halkının bugün ayağa kalkması gerekiyor” dedi. 

‘Örtülmesine izin vermeyeceğiz’ 

Tecavüz konseptiyle siyaset yürütülmek istendiğinin altını çizen Feleknas, “Bu konsept yeni değil. Son günlerde yeni bir siyaset Şırnak’ta yürütülmeye başlandı. Dün Şırnak’ta bugün Batman’da yarın neresi olacak?. Genç bir kadın tecavüze karşı yaşamına son vermek istedi. Genç kadın yaşamına son verme girişiminde bulunmadan önce ailesine bir mektup yazdı. Bu mektubu savcılığa teslim edildi. Aile defalarca bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Bu tecavüz bütün kadınlara yapılmıştır. İşte bu yüzden buna sessiz kalmayacağız. Üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.